ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/11/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Νίκο Δημητροκάλη
Ημέρα προβολής 08/11/2013. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. κρέας μοσχαρίσιο (νουά ή στρογγυλό)
- 2 κ.σ. ρευστή μαργαρίνη Βιτάμ Culinesse
- 250 γρ. μαγιονέζα Hellmann’s Light
- 150 γρ. τόνο σε λάδι
- 1 ½ φιλέτο αντζούγιας σε λάδι
- 1 κ.σ. κάππαρη
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 φλ. λευκό κρασί
- 1 λεμόνι
- Αλάτι & πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- 1 αγγουράκι τουρσί
- 1/2 κίτρινη πιπεριά
- Κάππαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζητάμε από τον χασάπη να μας περάσει το κρέας από δίχτυ ή να μας το στρογγυλέψει για να μπορεί να κόβεται ομοιόμορφα.
Αλατίζουμε και πιπερώνουμε το κρέας. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε ρευστή μαργαρίνη. Την αρωματίζουμε με ένα κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο και 1 σκελίδα σκόρδο. Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρέας και το ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά από όλες τις πλευρές. Αφού ροδίσει το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Στραγγίζουμε το λάδι από τον τόνο και τον χτυπάμε στο multi μαζί με την κάππαρη, την αντζούγια και το κρασί. Στη συνέχεια ανακατεύουμε το μείγμα με τη μαγιονέζα, προσθέτουμε λίγο λεμόνι και πιπέρι.
Κόβουμε το φιλέτο σε πολύ λεπτές φέτες και το απλώνουμε σε πιατέλα. Από πάνω στρώνουμε τη σάλτσα τόνου. Γαρνίρουμε προαιρετικά με ροδέλες από αγγουράκι τουρσί, κάππαρη και κυβάκια από κίτρινες πιπεριές.