ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΛΙΝΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΛΙΑΣΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/02/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Xρήστο Λάππα

Ημέρα προβολής 21/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

  • 500 γρ. λινγκουίνι
  • 1 ζωμό λαχανικών Knorr Σπιτικός
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 100 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • 40 ml μηλόξυδο
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • ½ μάτσ. άνηθο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 50 γρ. φέτα
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Αλάτι- πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα λινγκουίνι σε αλατισμένο νερό προσθέτοντας ένα ζωμό λαχανικών.
Στο μούλτι βάζουμε το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, τη φέτα, το μηλόξυδο, το σκόρδο και τις λιαστές ντομάτες. Προσθέτουμε ξύσμα πορτοκαλιού, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε.
Ανακατεύουμε το πέστο με λίγο ζουμί από τα μακαρόνια. Προσθέτουμε τα λινγκουίνι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί και ψιλοκομμένο μαϊντανό.