ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/10/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Marko Rossi
Hμέρα προβολής 29/10/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. σπαγγέτι No 6
- 1 μπρόκολο
- 3 σκελ. σκόρδο
- 1 πιπεριά τσίλι (πεπεροντσίνο)
- 200 γρ. ντοματίνια
- 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 200 γρ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο Κεφαλοτύρι
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το μπρόκολο και κρατάμε τα τρυφερά κομμάτια του. Έπειτα το βάζουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει για μισό περίπου λεπτό. Το σουρώνουμε και το βουτάμε κατευθείαν σε νερό με πάγο για να σταματήσει ο βρασμός του και να παραμείνει ζωντανό το χρώμα του.
Βράζουμε τα ζυμαρικά για περίπου 4-5 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
Σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο το σκόρδο ψιλοκομμένο, το πεπεροντσίνο και το μπρόκολο. Προσθέτουμε αν χρειαστεί ελαιόλαδο. Βάζουμε τα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τα σπαγγέτι με μπρόκολο. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και πιπέρι.