ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/04/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Παναγιώτη Τσιργιώτη
Ημέρα προβολής 10/04/2014
ΥΛΙΚΑ
- 160 γρ. καλαμάρι
- 5 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλο
- 5 γρ. χυμό λεμόνι
- 5 γρ. ξύσμα λεμόνι
- 6 γρ. ρόκα
- 2 γρ. άνηθο
- 2 γρ. μαϊντανό
- 20 γρ. ντοματίνια
- 6 γρ. κάπαρη
- 6 φύλλα κάπαρης
- 30 γρ. φινόκιο
- 80 γρ. βινεγκρέτ λεμόνι
- 5 γρ. ξύσμα λεμόνι
- Αλάτι-πιπέρι
Για τη σος μουστάρδας:
- 1 κ.σ. μουστάρδα Maille Dijon Originale
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. μέλι
- 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο Eλαιόλαδο Άλτις Απαλό
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το καλαμάρι και το χαράζουμε από την εσωτερική πλευρά. Αλατοπιπερώνουμε το καλαμάρι και το σωτάρουμε σε ένα σχαροτήγανο από την εσωτερική πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα.
Για τη σος μουστάρδας:
Προσθέτουμε στο χυμό λεμόνι τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κάθε καλαμάρι σε τρία κομμάτια.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ρόκα, τα ντοματίνια, την κάπαρη, τα φύλλα κάπαρης, το φινόκιο, το ξύσμα λεμόνι, τα μυρωδικά, τη σος μουστάρδας και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τη σαλάτα με καλαμάρι και τη σος μουστάρδας και προσθέτουμε ξύσμα από λεμόνι.