ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/11/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
20 ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΕΣ (ΜΕΣΑΙΟ ΜΕΓΕΘΟΣ)
ΦΥΛΛΟ ΚΑNΤΑΪΦΙ
ΛΙΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
20 ΚΕΦΑΛΙΑ ΓΑΡΙΔΑΣ
1 Κ.Σ. ΑΛΕΥΡΙ
250 ML ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ
½ ΛΟΒΟ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
ΞΥΣΜΑ & ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 LIME
10 ΦΥΛΛΑ ΜΕΛΙΣΣΟΧΟΡΤΟ
1 Κ.Γ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
½ Κ.Γ. ΠΑΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΚΑΡΥ
1 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΤΣΙΛΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ- ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
1 ΜΙΚΡΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΥΤΕΡΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
5-6 ΦΥΛΛΑ ΜΕΛΙΣΣΟΧΟΡΤΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τυλίγουμε τις γαρίδες με λίγο βουτυρωμένο φύλλο κανταΐφι και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς, για 4-5 λεπτά.
Για τη σάλτσα:
Σωτάρουμε σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο τα κεφάλια της γαρίδας και τα αλευρώνουμε. Προσθέτουμε την πάστα κόκκινου κάρυ, τον πελτέ ντομάτας, το λοβό βανίλιας και σβήνουμε με την κρέμα βαλσαμικού με τσίλι. Προσθέτουμε λίγο νερό, το γάλα καρύδας, το ξύσμα λάιμ, το μελισσόχορτο, και αφήνουμε να βράσει, για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Έπειτα χτυπάμε τη σάλτσα με το ραβδομπλέντερ και τη σουρώνουμε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το χυμό λάιμ και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τις γαρίδες κανταΐφι με τη σάλτσα, γαρνίρουμε με καυτερή κόκκινη πιπεριά και στολίζουμε με φύλλα μελισσόχορτου.