ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/05/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό τον Chef Xριστόφορο Ιωακείμ
Ημέρα προβολής 13/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. σουπιές
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
- 1 φλ. λευκό κρασί
- 1 ζωμό μπουκέτο μυρωδικών Knorr Σπιτικός
- Αλεύρι
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 3 κλων. φρέσκια ρίγανη
- ½ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τις σουπιές.
Τις αλευρώνουμε και τις σωτάρουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και ρίχνουμε ελαιόλαδο.
Βάζουμε τη μουστάρδα και σβήνουμε με κρασί.
Προσθέτουμε το ζωμό μυρωδικών, νερό, μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά, αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5-6 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και γαρνίρουμε με ρίγανη.