ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/04/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Γιώργο Γιαννόπουλο
Ημερομηνία προβολής 18/04/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 1 κ. φιλέτο πέρκας
- 2 κρεμμύδια μεγάλα
- 2 καρότα
- 2 κολοκυθάκια
- 2 πατάτες
- 3 ντομάτες
- Ελαιόλαδο Άλτις
- 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Μαϊντανό
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα καρότα, τα κολοκύθια, τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα βάζουμε σε ένα βαθύ πυρέξ. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ρίγανη και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι μας και από τις δύο πλευρές, χαράζουμε το φιλέτο και περιχύνουμε με λεμόνι. Τοποθετούμε το ψάρι μας από πάνω από τα λαχανικά. Κόβουμε και τις ντομάτες σε ροδέλες και τις τοποθετούμε πάνω από το ψάρι. Αλατίζουμε τις ντομάτες και ραντίζουμε με ελάχιστη ζάχαρη και από τις δύο πλευρές. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε ελάχιστο νερό (2 – 3 κ.σ.) Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Δέκα λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει το φαγητό μας. Σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.