ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΣΟΥΛΟΥΧΟΣ (ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙ & ΓΙΑΟΥΡΤΙ)

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/11/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Εύη Μαυροματίδου

Ημέρα προβολής 13/11/2013. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ

  • 1 1/2  φλ. χυλοπιτάκι
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 10%
  • Αλάτι
  • Πάπρικα

Για την δεύτερη εκδοχή:

  • 1 κ.σ. πέστο βασιλικού
  • 2 φύλλα βασιλικού
  • 1 κ.σ. παρμεζάνα
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό το χυλοπιτάκι και βράζουμε για 6-8 λεπτά. Παράλληλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να χρυσίσουν και ρίχνουμε την πάπρικα. Όταν είναι έτοιμο το χυλοπιτάκι το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε από πάνω το λάδι με τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε 2 κ. σ. γιαούρτι, πάπρικα και σερβίρουμε.

Στη δεύτερη παραλλαγή ακολουθούμε την ίδια διαδικασία. Ανακατεύουμε το χυλοπιτάκι με το λάδι, τα κρεμμύδια, το γιαούρτι και το πέστο. Προσθέτουμε παρμεζάνα και στολίζουμε με τα φύλλα βασιλικού.