ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/02/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Τάκη Μασκαλίδη
Ημερομηνία Προβολής: 03/02/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. λιγκουίνι
- 200 γρ. καβουρμά
- ½ πράσο ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα κομμένη σε καρέ
- 1 φλ. τριμμένο πεκορίνο Αμφιλοχίας
- ½ φλ. κρασί
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- 1 κ.γ. φρέσκια ματζουράνα
- 1 κ.σ. μαργαρίνη Βιτάμ
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- Ζωμό κότας Knorr
- Aλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια και ρίχνουμε λίγο αλάτι.
Βάζουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το σκόρδο και το ψιλοκομμένο πράσο, στη συνέχεια προσθέτουμε τον καβουρμά κομμένο σε καρεδάκια και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ –το καταλαβαίνουμε από τη μυρωδιά, θέλει 1-2 λεπτά- ρίχνουμε την ντομάτα και το ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε τα λιγκουίνι σουρώνοντάς τα με μια κουτάλα, απευθείας από την κατσαρόλα στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη μαντζουράνα, τη μαργαρίνη και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε, τρίβουμε το πιπέρι πάνω από τα λινγκουίνι και σερβίρουμε.