ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/11/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Χρόνη Δαμαλά
Ημερομηνία προβολής 22/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. ριζομακάρονα
- 150 γρ. μοσχάρι φιλέτο
- 1 μπρόκολο
- 1 κρεμμύδι
- ½ φλ. κάσιους
- 3 κ.σ. σόγια σος
- 1 κομ. φρέσκο τζίντζερ (1 εκ.)
- 1 κ.σ. μέλι
- Ελαιόλαδο Άλτις
- Φρέσκο κρεμμυδάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα κάσιους και τα καβουρδίζουμε. Κόβουμε το μοσχάρι σε λωρίδες ενάντια στις ίνες του. Σε ένα μπολ βάζουμε το φιλέτο, 2 κ.σ. σόγια σος και το τζίντζερ λιωμένο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 15 – 20 λεπτό. Βράζουμε τα ριζομακάρονα για 3 λεπτά και τα κρατάμε σε σουρωτήρι. Κόβουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου και το κοτσάνι το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Βγάζουμε τα κάσιους και ρίχνουμε στο τηγάνι 1 – 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι σε ζεστό τηγάνι. Μόλις πάρει χρώμα το μοσχάρι, το αφαιρούμε από το τηγάνι. Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το μπρόκολο, πρώτα το κοτσάνι και στη συνέχεια τα μπουκέτα του. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο ακόμα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Μόλις αρχίζουν να μαλακώνουν ξαναβάζουμε το μοσχάρι και τα ριζομακάρονα. Ανακατεύουμε προσθέτοντας 1 κ.γ. μέλι και 1 κ.σ. σόγια σος. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε γαρνίροντας με τα κάσιους και φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Εναλλακτικά αντί για ριζομακάρονα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ρύζι ατμού και αντί για μοσχάρι, κοτόπουλο ή χοιρινό.