ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/12/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό την Φεϋρούζ- Ελένη Κιλτσικσή
Hμέρα προβολής 03/12/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
Για τους πλιγουροκεφτέδες:
- 1 φλ. ψιλό πλιγούρι
- 2 μεγάλες πατάτες
- 1 κ.σ. πελτέ καυτερής πιπεριάς (ή σάλτσα τσίλι)
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 ματσ. μαϊντανό
Για τον κιμά:
- 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι
- 2 ντομάτες
- 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- ¼ κ.γ. κανέλλα
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα. Στη συνέχεια, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε στο μίξερ.
Πλένουμε το πλιγούρι και το στραγγίζουμε.
Βάζουμε σε ένα μπολ το μουλιασμένο πλιγούρι. Προσθέτουμε τον πελτέ καυτερής πιπεριάς, τον πελτέ ντομάτας, το κύμινο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τον πουρέ πατάτας σιγά σιγά, ζυμώνουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και πλάθουμε σε μπουκίτσες τους πλιγουροκεφτέδες.
Στη συνέχεια, κόβουμε το κρεμμύδι σε κύβους και το σωτάρουμε στο τηγάνι με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, την κανέλλα και την φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κύβους. Προσθέτουμε λίγο νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Όταν μαγειρευτεί και πιεί τα υγρά του, δένουμε με το βούτυρο.
Σερβίρουμε τους πλιγουροκεφτέδες με τον κιμά, προσθέτουμε κρεμμύδι και γαρνίρουμε με μαϊντανό.