ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/11/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον μάγειρα Νίκο Κουνδουράκη
Ημερομηνία προβολής 26/11/12 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 1 κ. χοιρινό κιλότο
- ½ κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
- 3 δαφνόφυλλα
- 1 σκελ. σκόρδο
- ½ ποτ. Μαρουβά ή κόκκινο κρασί
- 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- Αλάτι – πιπερι
- Ρίγανη
- 1 κρεμμύδι για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το χοιρινό σε κύβους. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 φλ. λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το χοιρινό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο λιωμένο, ρίγανη και μουστάρδα και το αφήνουμε να σιγοβράσει και να τσιγαριστεί. Μόλις πάρει λίγο χρώμα συμπληρώνουμε 1 φλ. βραστό νερό, το χαμηλώνουμε το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά. Προσθέτουμε και τα φύλλα δάφνης. Σ’ αυτό το σημείο, το κρέας μπορούμε να το κρατήσουμε στο ψυγείο ή την κατάψυξη, και κάθε φορά που θέλουμε να παίρνουμε όσο χρειαζόμαστε και να τελειώνουμε την διαδικασία της τηγανιάς. Σε πολύ καλά ζεσταμένο τηγάνι βάζουμε το κρέας και σβήνουμε με το μαρουβά, ελλείψει μαρουβά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε κόκκινο ξηρό κρασί. Μόλις χυλώσει το ζουμάκι του, το σερβίρουμε με ροδέλες κρεμμυδιού.