ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/06/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Θάνο Στασινό
Hμέρα προβολής 16/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. μοσχάρι (από την ουρά του κιλότου)
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 κλων. δενδρολίβανο
- Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- Αλάτι – πιπέρι
Για την κρέμα λαδορίγανη:
- 1 κιλό πατάτες
- 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- 50 ml γάλα
- ½ κ.γ. ρίγανη
- 1 σκελ. σκόρδο
- 30 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- Αλάτι – πιπέρι
Για τη διακόσμηση:
- 100 γρ. βαλεριάνα φρέσκια
- 2 κ.γ. πετιμέζι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα λαδορίγανη:
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ρίγανη και νερό.
Τις ψήνουμε, για 40-45 λεπτά, στους 180-190 βαθμούς.
Χτυπάμε στο μούλτι τις ψημένες πατάτες, το γάλα και τη μαργαρίνη με βούτυρο.
Για το κρέας:
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το ψήνουμε στο τηγάνι.
Βάζουμε πάνω στο κρέας το σκόρδο και το δενδρολίβανο.
Το ραντίζουμε με ελαιόλαδο, για 5-7 λεπτά, μέχρι να θωρακιστεί.
Αφαιρούμε το κρέας σε απορροφητικό χαρτί και το αφήνουμε για 5 λεπτά να ξεκουραστεί.
Για το σερβίρισμα:
Βάζουμε σε ένα πιάτο τη βαλεριάνα και περιχύνουμε με πετιμέζι. Προσθέτουμε την κρέμα λαδορίγανη, το κρέας κομμένο σε φέτες και αλατοπιπερώνουμε.