ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΡΕΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/06/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Θάνο Στασινό

Hμέρα προβολής 16/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. μοσχάρι (από την ουρά του κιλότου)
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κλων. δενδρολίβανο
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • Αλάτι – πιπέρι


Για την κρέμα λαδορίγανη:

  • 1 κιλό πατάτες
  • 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 50 ml γάλα
  • ½  κ.γ. ρίγανη
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 30 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • Αλάτι – πιπέρι


Για τη διακόσμηση:

  • 100 γρ. βαλεριάνα φρέσκια
  • 2 κ.γ. πετιμέζι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Για την κρέμα λαδορίγανη:

Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ρίγανη και νερό.
Τις ψήνουμε, για 40-45 λεπτά, στους 180-190 βαθμούς.
Χτυπάμε στο μούλτι τις ψημένες πατάτες, το γάλα και τη μαργαρίνη με βούτυρο.

Για το κρέας:

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το ψήνουμε στο τηγάνι.
Βάζουμε πάνω στο κρέας το σκόρδο και το δενδρολίβανο.
Το ραντίζουμε με ελαιόλαδο, για 5-7 λεπτά, μέχρι να θωρακιστεί.
Αφαιρούμε το κρέας σε απορροφητικό χαρτί και το αφήνουμε για 5 λεπτά να ξεκουραστεί.

Για το σερβίρισμα:
Βάζουμε σε ένα πιάτο τη βαλεριάνα και περιχύνουμε με πετιμέζι. Προσθέτουμε την κρέμα λαδορίγανη, το κρέας κομμένο σε φέτες και αλατοπιπερώνουμε.