ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/06/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Ημέρα προβολής: 08/06/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 16 μπουτάκια κοτόπουλου (κοπανάκια)
- 4 κολοκυθάκια
- 16 baby πατάτες
- 8 σκελ. σκόρδο
- 1 λεμόνι
- 1 λάιμ
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
- 100 ml λευκό κρασί
- 200 ml ζωμό κοτόπουλου
- 4-5 κλων. θυμάρι
- 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
- Αλάτι-πιπέρι
EKTEΛΕΣΗ
Τοποθετούμε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο.
Σωτάρουμε τα κολοκυθάκια μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, για 3-4 λεπτά, και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Αποσύρουμε τα κολοκυθάκια με το κρεμμύδι από το τηγάνι, τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και ξαναβάζουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο, θωρακίζουμε καλά τα μπουτάκια κοτόπουλου από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα και τα αλατοπιπερώνουμε.
Κόβουμε το λεμόνι και το λάιμ κατά μήκος, ρίχνουμε τον χυμό τους και τις φλούδες τους στο κοτόπουλο.
Προσθέτουμε τις baby πατάτες, κομμένες στα τέσσερα, ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε το θυμάρι και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 25 λεπτά.
Στα τελευταία 5 λεπτά του μαγειρέματος, προσθέτουμε τα σωταρισμένα κολοκυθάκια με τα φρέσκα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, για 5 λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο το αποσύρουμε από την φωτιά, πασπαλίζουμε με την φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.