ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΜΕ ΜΠΥΡΑ, ΘΥΜΑΡΙ, ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ & ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/03/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο
Hμέρα προβολής 27/03/15
ΥΛΙΚΑ
Για 4 μερίδες
  • 2 χοιρινά κότσια (1 κιλό / τεμάχιο)
  • 350 ml ξανθιά μπύρα
  • 2 μικρά καρότα
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 1 κλων. σέλερι
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 6 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • 300 γρ. χυλοπίτες
  • Ζωμό λαχανικών ή βοδινού
  • 80 γρ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο Κεφαλοτύρι 
  • Ελαιόλαδο
  • Καπνιστή πάπρικα
  • 2-3 φύλλα δάφνης 
  • Aλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Mαρινάρουμε τα κότσια με ελαιόλαδο, καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Έπειτα τα βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο και βούτυρο και τα σωτάρουμε απ’ όλες τις πλευρές. 
Αφαιρούμε το κρέας και στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε πρώτα το κρεμμύδι και στη συνέχεια το καρότο, το σκόρδο, το σέλερι και τα σωτάρουμε για 1-2 λεπτά. 
Τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά τα κότσια. Προσθέτουμε το θυμάρι, τη δάφνη και σβήνουμε με τη μπύρα. Αφήνουμε να βράσει με τη μπύρα για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό, ίσα ίσα να το σκεπάζει. Κλείνουμε τη χύτρα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 45 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε τα κότσια από τη χύτρα και ρίχνουμε τις χυλοπίτες. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό ακόμη, και τις αφήνουμε, για 10-12 λεπτά, να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. 
Σερβίρουμε το κρέας με τις χυλοπίτες. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.