ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/04/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Πάνο Ιωαννίδη
Ημερομηνία Προβολής: 19/4/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
• 200 γρ. ψημένο αρνί η κατσίκι σούβλας
• ½ πιπεριά κίτρινη
• ½ πιπέριά κόκκινη
• 4 μικρά μανιτάρια
• 4 ντοματίνια
• ½ ξερό κρεμμύδι
• ½ φρέσκο κρεμμυδάκι
• 1 σφηνάκι λευκό κρασί
• 60 γρ γραβιέρα Κρήτης
• Φρέσκα βότανα για άρωμα
• Αλάτι & πιπέρι
Για τον ψητό πουρέ πατάτας :
• 200 γρ. πατάτες φούρνου
• 60 μλ γάλα
• 1 αβγό
• Γραβιέρα τριμμένη
• Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το κρέας :
Κόβουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τις πιπεριές σε μπαστουνάκια. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε λίγη φρέσκια ρίγανη και ψιλοκομμένο σκόρδο για άρωμα. Στη συνέχεια βάζουμε τις πιπεριές και στο τέλος τα μανιτάρια,
γιατί βγάζουν υγρά και θα σταματήσουν το σοτάρισμα. Αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και αφήνουμε για μερικά λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια κατεβάζουμε το μίγμα από την φωτιά.
Ετοιμάζουμε τον πουρέ πατάτας:
Φτιάχνουμε ένα πουρέ πατάτας με τις πατάτες φούρνου. Βάζουμε στη φωτιά ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να κάψει καλά. Ρίχνουμε γάλα και τις πατάτες φούρνου που μας περίσσεψαν από το πασχαλινό τραπέζι. Αφήνουμε το γάλα να βράσει και να μειωθεί λίγο ο όγκος του. Στην συνέχεια κατεβάζουμε τις πατάτες από την φωτιά και τις λιώνουμε με ένα μπίμερ ή ένα πηρούνι . Σπάμε μέσα ένα ωμό αβγό και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις. Αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε την πατατοσαλάτα σε ενα πυρεξάκι στρωμένο με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τρίβουμε από πάνω γραβιέρα τριμμένη. Γκρατινάρουμε στον φούρνο ή στο γκρίλ για 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Σερβίρουμε:
Όταν ετοιμαστούν οι πατάτες είναι η ώρα να σερβίρουμε. Ξαναβάζουμε το τηγάνι με το κρέας στην φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα τυριά. Προσθέτουμε επίσης φρέσκα μυρωδικά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Σερβίρουμε το κρέας, ζεστό, πάνω σε πουρέ πατάτας.