ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/05/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ελένη Ψυχούλη
Ημερομηνία Προβολής: 16/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
YΛΙΚΑ
- 1 φιλέτο κοτόπουλου
- 3 πατάτες
- 1 κλων. δεντρολίβανο
- 4 κλων. θυμάρι
- 1 φλ. κρασί λευκό
- 1 λεμόνι
- 5 σκελ. σκόρδο
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- 100 γρ. κίτρινο τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκίτσες.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Σε μια φριτέζα νέας γενιάς (actifry) ή σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, τα κλωναράκια θυμαριού κομμένα με το χέρι σε κομμάτια, τις σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση (ώστε αν θέλουμε να μπορούμε να τις αφαιρέσουμε στο τέλος), προσθέτουμε το χυμό από μισό λεμόνι και ένα μικρό κομματάκι φλούδας λεμονιού.
Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι λευκό κρασί και μία κουταλιά ελαιόλαδο (αν θέλουμε βάζουμε και παραπάνω, αλλά το φαγητό μαγειρεύεται τέλεια και με μία κουταλιά).
Μαγειρεύουμε στην φριτέζα νέας γενιάς για 30 λεπτά και το φαγητό είναι έτοιμο.
Αν τα μαγειρέψουμε σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε την ίδια ποσότητα λάδι το αφήνουμε να κάψει καλά και προσθέτουμε όλα τα υλικά.
Μόλις πάρουν λίγο χρώμα από όλες τις πλευρές χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου μισή ώρα ανακατεύοντας συνεχώς για να μη μας κολλήσει.