ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/11/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Ηλία Μπαξάνη
Ημέρα προβολής 19/11/2013. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- ½ κ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κ. φασολάκια πλατιά κατεψυγμένα Ifantis
- 250 γρ. πατάτες
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 αβγό
- 2 κλων. ρίγανη
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 ματσ. μαϊντανό
- 250 γρ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
- 2 κ.σ. ντοματοπελτέ Pummaro
- 6 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
- 500 γρ. μυζήθρα νωπή
- 1 ζωμός λαχανικών Knorr Σπιτικός
- Αλάτι – πιπέρι
- Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον κιμά:
Βάζουμε σε μια μπασίνα τον κιμά, τις φέτες του ψωμιού, αφού τις μουλιάσουμε σε νερό και τις στραγγίξουμε καλά, το αβγό, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια ή τριμμένα στο μούλτι, το ελαιόλαδο, τον μισό μαϊντανό και τη ρίγανη. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά με τον κιμά. Τον βάζουμε στο ψυγείο για να μαριναριστεί, μέχρι να φτιάξουμε τα φασολάκια.
Για τα φασολάκια:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε τα φασολάκια με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο και τις πατάτες σε κύβους. Ρίχνουμε ντοματοπελτέ, το θυμάρι και μετά τη ντομάτα κονκασέ. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και λίγο νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλη φωτιά. Όταν τα φασολάκια μαλακώσουν τα βάζουμε με τα υγρά τους σε μια γάστρα ή σε ταψί.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια, μεγάλα και μακρόστενα και τα βάζουμε πάνω από τα φασολάκια, σκεπάζουμε με το καπάκι ή με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς ενώ τα αφήνουμε για 10 λεπτά στο τέλος ξεσκέπαστο για να μελώσει η σάλτσα και να ξεροψηθούν λίγο τα μπιφτέκια.
Σερβίρουμε με μυζήθρα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.