ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΣΕΧΙΚΗ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/12/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από την ραδιοφωνική παραγωγό Γκίζα


Ημερομηνία Προβολής: 23/12/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 4 πατάτες
  • 4 καρότα
  • 4 αβγά
  • 100 γρ. αγγουράκι τουρσί
  • 50 γρ. αρακά
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • 1/4 μήλο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 200 γρ. μαγιονέζα Hellmann’s
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Maille Dijon originale
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 κλων. μαϊντανού 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, ανάλογα με το μέγεθος, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κυβάκια. Ξεφλουδίζουμε τα καρότα, τα βράζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Ξεφλουδίζουμε το ένα τέταρτο του μήλου και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Βράζουμε τα αβγά πολύ σφιχτά για 12 λεπτά, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια προσέχοντας όσο γίνεται να μη διαλυθούν. Βράζουμε τον αρακά για λίγα λεπτά ίσα ίσα να μαλακώσει, αλλά να μείνει ζωντανός. Ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια τουρσί και το ζαμπόν σε μικρά κομματάκια.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε την πατάτα, το μήλο, το αβγό, το καρότο, το ζαμπόν και το αγγουράκι τουρσί. Περιχύνουμε με το ξύδι, αλατίζουμε και πιπερώνουμε.

Ανακατεύουμε σε ομοιόμορφο μείγμα τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το προσθέτουμε στη σαλάτα και ανακατεύουμε προσεκτικά για να ενωθούν τα υλικά και να μην διαλυθούν.

Η πατατοσαλάτα είναι καλό να σταθεί στο ψυγείο για 1-2 ώρες ώστε να μαριναριστούν τα υλικά και να είναι πιο νόστιμη, αλλά τρώγεται και απευθείας. Όταν σερβίρουμε μπορούμε να στολίσουμε το πιάτο με φύλλα μαϊντανού.