ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 21/03/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Αθηνά Τσόγκα
Ημερομηνία προβολής 21/03/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)
- ½ λάχανο
- 3 καρότα
- 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
- ½ φλ. λιναρόσπορο
- 2 κ.σ. σταφίδες μαύρες
- Ελαιόλαδο Αλτις
- Θυμάρι
- Αλάτι – πιπέρι
- Για τη σος:
- 1 σφην. λευκό βαλσαμικό ξύδι Kalamata Papadimitriou
- 1 σφην. ελαιόλαδο Άλτις
- 2 κ.σ. ζάχαρη ή 2 κ.σ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε μικρό ταψάκι, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου. Όταν είναι έτοιμο βγάζουμε και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει ώστε να το κόψουμε λεπτές φέτες. Για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα μας πρώτα βάζουμε το λιναρόσπορο σε νερό για 45 λεπτά για να φουσκώσει. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το λάχανο, ρίχνουμε αρκετό αλάτι και το τρίβουμε με τα δάχτυλα μας για να μαλακώσει. Στη συνέχεια το ξεπλένουμε με νερό και το στραγγίζουμε. Τρίβουμε τα καρότα και τα προσθέτουμε στο λάχανο. Στραγγίζουμε το λιναρόσπορο και τον προσθέτουμε κι αυτόν στο λάχανο, μαζί με τις σταφίδες. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ πρώτα το λευκό βαλσαμικό ξύδι με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί και στη συνέχεια το ελαιόλαδο. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέλι αντί ζάχαρης.
Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο μας, αφήνουμε να κρυώσει για να μπορέσουμε να το κόψουμε σε μπουκίτσες. Προσθέτουμε στη σαλάτα το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με τη σος και σερβίρουμε.