ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/03/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ:
500 ΓΡ. ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ (ΚΟΚΚΙΝΑ, ΚΙΤΡΙΝΑ, ΜΑΥΡΑ)
½ ΦΛ. ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
½ ΦΛ. ΦΥΛΛΑ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ
½ ΦΛ. ΦΥΛΛΑ ΔΥΟΣΜΟΥ
15 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ
100 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ LIGHT
3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
½ Κ.Σ. ΘΥΜΑΡΙ ΦΡΕΣΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ:
200 ΓΡ. ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ
5 Κ.Σ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
1 Κ.Σ. ΘΥΜΑΡΙ ΦΡΕΣΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
½ Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ Ή ΚΑΠΝΙΣΤΗ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
2 Κ.Σ. ΜΗΛΟΞΥΔΟ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 ½ Κ.Σ. ΜΕΛΙ
6 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το ψωμί σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε το τριμμενο κεφαλοτύρι την πάπρικα, αλάτι πιπέρι, το θυμάρι, το ελαιόλαδο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 10-15 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό και να πάρει χρώμα.
Για τη σάλτσα:
Βράζουμε ολόκληρο το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσει. Βάζουμε σε ένα μπολ το μέλι, αλάτι, πιπέρι, το βρασμένο σκόρδο, το μηλόξυδο, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Για τη σαλάτα:
Βάζουμε στο μπολ με τη σάλτσα τα ντοματίνια, τα φύλλα βασιλικού, τα φύλλα μαϊντανού, τα φύλλα δυόσμου, τις πράσινες ελιές, το ψητό ψωμί και ανακατεύουμε.
Στο τέλος ανακατεύουμε το φρέσκο τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει.
Βάζουμε τη σαλάτα σε μια πιατέλα, προσθέτουμε από πάνω κουταλιές από την κρέμα και σερβίρουμε. Διαφορετικά αλείφουμε το εσωτερικό ενός μπολ με την κρέμα τυριού και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαλάτα.