ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/11/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
2 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
1 ΦΙΝΟΚΙΟ
ΦΙΛΕΤΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1/2 ΜΑΤΣ. ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ
1 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ
20 ML ΞΙΔΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ
10 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το πορτοκάλι σε φέτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το φινόκιο ψιλοκομμένο, τον χυμό πορτοκαλιού, τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.
Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά.
Κόβουμε και χαράζουμε τα καλαμάρια και στη συνέχεια τα ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, για 2 λεπτά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, την φρέσκια ρίγανη και σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι.
Σερβίρουμε τη σαλάτα με το καλαμάρι και στολίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο.