ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/01/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
200 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
120 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1/2 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
1 ΚΡΟΚΟ ΑΒΓΟΥ
2-3 Κ.Σ. ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
400 ΓΡ. ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
1 K.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 Κ.Γ. ΘΥΜΑΡΙ ΞΕΡΟ
75 ML ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΡΟΔΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
3 Κ.Σ. ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ
1 Κ.Σ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
2 ΑΒΓΑ
80 ML ΓΑΛΑ
80 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
¼ Κ.Γ. ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
200 ΓΡ. ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ
5 ΚΛΩΝ. ΘΥΜΑΡΙ ΦΡΕΣΚΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το νερό, το βούτυρο, τον κρόκο αβγού και ανακατεύουμε. Πλάθουμε τη ζύμη, την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Στη συνέχεια, μοιράζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη. Ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε κομμάτι ζύμης. Τρυπάμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια. Καλύπτουμε με αντικολλητικο χαρτί, γεμίζουμε με ρεβίθια ή ρύζι και ψήνουμε τις μικρές βάσεις της τάρτας, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 25 λεπτά.
Για τη γέμιση:
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το βούτυρο, το ξερό θυμάρι, τη μαύρη ζάχαρη, την κρέμα βαλσαμικού με ρόδι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να καραμελώσουν.
Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα με μυρωδικά. Προσθέτουμε τα αβγά, το γάλα, την κρέμα γαλακτος, το τριμμένο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τα προψημένα ταρτάκια με το καραμελωμένο κρεμμύδι και από πάνω περιχύνουμε με το μείγμα με το τυρί κρέμα. Προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί και το φρέσκο θυμάρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 15-20 λεπτά.