ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΙΝΟΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ & ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/05/2015

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Ανδρέα Λαγό
YΛΙΚΑ
Για 4 άτομα

Για τις τηγανίτες:
  • 1 φλ. κινόα 
  • 1 αβγό 
  • 1 ασπράδι αβγού (για μαρέγκα) 
  • 1 πιπεριά κόκκινη 
  • 1 καρότο 
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 
  • 6 κ.σ. γάλα
  • ½ ματσ. άνηθο 
  • 1/3 φλ. βρώμη
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. βούτυρο με ελαιόλαδο Lurpak soft (για το τηγάνισμα)
  • Αλάτι-πιπέρι
Για τα καραμελωμένα φασολάκια: 
  • 1/2 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 200 γρ. φασολάκια 
  • 200 γρ. ντοματίνια 
  • 1 σκελ. σκόρδο 
  • 4 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με σύκο Kalamata Papadimitriou
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κλων. δενδρολίβανο φρέσκο
  • Αλάτι-πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
  • 150 γρ. φέτα ή κατσικίσιο τυρί 
  • Σουσάμι λευκό καβουρδισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Για τις τηγανίτες:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κινόα με δύο φλυτζάνια νερό και όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και την αφήνουμε να βράσει για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να φουσκώσει. Αφού βράσει, την βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, την κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη, το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, τον άνηθο ψιλοκομμένο, τη βρώμη, αλάτι, πιπέρι, το αβγό, το αλεύρι, το γάλα, την μαρέγκα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός. 
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι καλά και ρίχνουμε το βούτυρο με ελαιόλαδο. 
Έπειτα βάζουμε με κουταλιές το μείγμα με την κινόα στο τηγάνι και ψήνουμε τις τηγανίτες, για 2-3 λεπτά, από κάθε πλευρά. 
Μπορούμε να κάνουμε μικρές τηγανίτες ή μία μεγάλη.
Για τα καραμελωμένα φασολάκια: 
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο, προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματίνια και σωτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα βρασμένα φασολάκια, την καστανή ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα. Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι με σύκο, ρίχνουμε το δενδρολίβανο και μαγειρεύουμε, για 2-3  λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να καραμελώσουν τα φασολάκια.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα τις τηγανίτες ή την τηγανίτα, από πάνω βάζουμε τα καραμελωμένα φασολάκια και τα ντοματίνια. Προσθέτουμε τη φέτα, κομμένη σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο σουσάμι.