ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/11/2015
Βαθμός δυσκολίας:
YΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
8 ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
800 ΓΡ. ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ
1 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ SOFT LURPAK
4 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
200 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ REGATO ΤΡΙΜΜΕΝΟ
100 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA MOZZARELLA ΤΡΙΜΜΕΝΗ
3 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ ΜΕΛΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
150 ML ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟY
2 ΚΛΩΝ. ΘΥΜΑΡΙ
ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK SOFT (ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πολύχρωμες πιπεριές σε μικρά μπαστουνάκια και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί καλά, και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σωτάρουμε τις πιπεριές και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε αλάτι, τη μουστάρδα με μέλι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με τον ζωμό κοτόπουλου, βάζουμε το φρέσκο θυμάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαραθούν οι πιπεριές.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ψημένο κοτόπουλο, το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια με τα χέρια, προσθέτουμε τις σωταρισμένες πιπεριές και ανακατεύουμε. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και αλείφουμε με ένα πινέλο ένα αντικολλητικό ταψί.
Στη συνέχεια απλώνουμε κάτω 4 φύλλα κρούστας, τα οποία βουτυρώνουμε το κάθε ένα ξεχωριστά. Απλώνουμε ένα πέμπτο φύλλο κρούστας χωρίς βούτυρο και ρίχνουμε τη γέμιση με το κοτόπουλο και τις πιπεριές. Προσθέτουμε το τριμμένο regato, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, ώστε να πάει το μείγμα σε όλο το ταψί και προσθέτουμε την τριμμένη mozzarella.
Βουτυρώνουμε και προσθέτουμε από πάνω τα υπόλοιπα 3 φύλλα, διπλωμένα, βουτυρώνοντας το κάθε φύλλο πριν προσθέσουμε το επόμενο και κλείνουμε την πίτα.
Χαράζουμε ελαφρώς την πίτα στο σχήμα που θέλουμε, τετράγωνο ή ρόμβο, και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 35-40 λεπτά.