ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/04/2015
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Ανδρέα Χατζηθέμελη
Ημέρα προβολής 29/04/15. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 4 φέτες προσούτο Ferrano Ifantis
- 1 λόλα πράσινη
- 1 λόλα κόκκινη
- ½ ματσ. ρόκα
- 1 αντίδι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 3 φρέσκα κρεμμύδια
- 3-4 ντοματίνια
- 1 ραντίτσιο
- 1 καρότο μεγάλο
- Χυμό & ξύσμα από 1 λάιμ
- 1 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
Για τη σος:
- 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού Κλασσική Kalamata Papadimitriou
- 60 ml σόγια σος
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε με το χέρι και βάζουμε σε ένα μπολ τις πρασινάδες. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια, το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα ντοματίνια κομμένα στα δύο, το ραντίτσιο και το καρότο, κομμένο σε μπαστουνάκια. Βάζουμε από πάνω δύο φέτες προσούτο.
Για τη σος:
Βάζουμε σε ένα μπολ την κλασική κρέμα βαλσαμικού, τη σόγια σος, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Περιχύνουμε με τη σος τη σαλάτα. Προσθέτουμε το ξύσμα λάιμ, το χυμό λάιμ και ανακατεύουμε.
Γαρνίρουμε με την κρέμα βαλσαμικού.
Πασπαλίζουμε με καβουρντισμένο σουσάμι, προσθέτουμε δύο φέτες προσούτο και σερβίρουμε.