ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/03/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Γεωργία Κοφινά
Ημερομηνία Προβολής: 04/03/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
Για 1 ½ φλ. ταραμοσαλάτα
- 100 γρ. λευκό ταραμά
- 250 γρ. μπαγιάτικο ψωμί
- Χυμός 1-2 λεμόνια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια χονδροκομμένα
- 1 κ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- Ελιές & κάππαρη για το γαρνίρισμα
EKTEΛΕΣΗ
Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί και το βάζουμε σε νερό να μουσκέψει. Το στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε τον ταραμά στο μπλέντερ με το μισό χυμό λεμονιού και το δουλεύουμε για να «σπάσει» ο ταραμάς. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό και τμηματικά το ψωμί – ανάλογα πόσο αλμυρός είναι ο ταραμάς – και δοκιμάζουμε. Στο τέλος προσθέτουμε εναλλάξ σιγά-σιγά το λεμόνι και το λάδι και χτυπάμε καλά το μείγμα μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα. Σερβίρουμε την ταραμοσαλάτα σε μπολ και γαρνίρουμε με κάππαρη και ελιές.