ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/05/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον chef Νίκο Βενέτη
Ημερομηνία Προβολής: 29/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
- 200 γρ. χέλι καπνιστό Γείτονας
- 150 γρ. κοχυλάκι τρικολόρε Σπανέλλη
- ½ ματσ. μαϊντανό
- 100 ml ελιξίριο Isis Βαϊμάκη
- 2 κ.σ. ξύδι “Όξος” Βαϊμάκη
- 1 κ.σ. μέλι
Για τη σάλτσα μουστάρδας:
- 1 κρόκο αυγού
- 100 γρ. μουστάρδα Hellmann’s
- 100 ml ελαιόλαδο Άλτις
- 80 ml νερό
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις μέχρι να μαλακώσουν.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Κάνουμε τη σάλτσα μουστάρδας βάζοντας σε μπλέντερ το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τον κρόκο αβγού, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα προσθέτοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο μέχρι να αρχίσει να δένει σαν μαγιονέζα. Προσθέτουμε το νερό που θα μας δώσει πιο απαλή υφή και συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα.
Αδειάζουμε τη σάλτσα μουστάρδας σε ένα μεγάλο μπολ και αδειάζουμε από πάνω τα κρύα ζυμαρικά και ανακατεύουμε να τα καλύψει όλα.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ψιλοκόβουμε το μισό χέλι και το προσθέτουμε στη σαλάτα ανακατεύοντας για αναμειχθεί με τα υλικά.
Κόβουμε το υπόλοιπο χέλι σε λωρίδες.
Σε τηγανάκι ζεσταίνουμε το ελιξήριο μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει και στη συνέχεια προσθέτουμε το χέλι φροντίζοντας να καλυφθεί με το ελιξήριο (αν δεν βρούμε ελιξήριο μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ένα καλό μπαλσάμικο).
Προσθέτουμε μέλι στο τηγάνι και ανακατεύουμε απαλά για να διαλυθεί και να ενσωματωθεί.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε μεγάλο πιάτο, από πάνω βάζουμε κομμάτια από το καραμελωμένο χέλι, περιχύνουμε με 1-2 κουταλιές της σούπας καλό ξύδι και 2-3 κουταλιές από το ελιξήριο και το μέλι που έχει μείνει στο τηγάνι.