ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 07/12/2010
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ελένη Ψυχούλη
Ημερομηνία Προβολής: 07/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 600 γρ. μπισκότα digestive
- 100 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
- 600 γρ. σοκολάτα λευκή
- 400 ml κρέμα γάλακτος
Για τη σως:
- 250 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη μαργαρίνη. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Τα ανακατεύουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη. Στρώνουμε το μείγμα σαν βάση σε ένα τσέρκι και το αφήνουμε να κρυώσει. Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μία άγλυκη σαντιγί. Προσθέτουμε αρχικά μόνο 2 κουταλιές χτυπημένη κρέμα γάλακτος στη σοκολάτα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, για να μην “κόψει” η κρέμα μας από τις διαφορετικές θερμοκρασίες των υλικών. Ενώνουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις τα δύο μείγματα, λευκή σοκολάτα και σαντιγί, δημιουργώντας μια mousse. Στρώνουμε τη mousse επάνω στη βάση μπισκότου. Κρατάμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Για το σερβίρισμα: ετοιμάζουμε τη σος ανακατεύοντας σε κατσαρολάκι τη μαύρη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ενωθούν. Κάνουμε σχέδια πάνω στην τούρτα, όπως μας αρέσει.