ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/12/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Chef Aλέξανδρο Παπανδρέου
Ημέρα προβολής 10/12/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για στρογγυλό ταψί 20 εκ.
- 450 γρ. ανθότυρο
- 3 κ.σ. Lactofree Arla
- 80 γρ. ζάχαρη καστανή
- 2 αβγά
- 10 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. σουσάμι άσπρο
- 1 κ.σ. σουσάμι μαύρο
- 5 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με σύκο Kalamata Papadimitriou
- 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Xτυπάμε στο μούλτι το ανθότυρο με το lactofree, μέχρι να γίνoυν κρέμα.
Χτυπάμε στο μίξερ την καστανή ζάχαρη και τα αβγά, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να φουσκώσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μείγμα ανθότυρου, το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε για λίγο το λευκό σουσάμι. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο.
Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι.
Ανακατεύουμε το καβουρδισμένο λευκό και το μαύρο σουσάμι και πασπαλίζουμε το ταψάκι και τα τοιχώματά του για να καλυφθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 20 λεπτά.
Όταν η πίτα είναι έτοιμη, την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει (ο όγκος της θα μειωθεί αισθητά).
Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε φέτες.
Σερβίρουμε και προσθέτουμε την κρέμα βαλσαμικού με σύκο.