ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/12/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Chef Nόη Ιωαννίδου
Hμέρα προβολής 02/12/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 1 φρέσκια ζύμη για πίτσα ΚΑΝΑΚΙ
- 120 γρ. Fouantre καπνιστό ζαμπόν Ifantis
- 5 μανιτάρια λευκά
- 1 πιπεριά πράσινη
- 2 ντομάτες
- 200 γρ. τυρί Arla Μozzarella
- 100 γρ. τυρί Arla Aυθεντικό Regato
Για τη σάλτσα:
- 1 κρεμμύδι
- 1 κολοκυθάκι
- 1 μελιτζάνα
- 1 καρότο
- 1 πιπεριά
- 250 γρ. σάλτσα ντομάτας κονκασέ
- 2 κ.σ. ρίγανη
- 10 φύλλα βασιλικού
- 100 γρ. κέτσαπ
- 50 γρ. μουστάρδα απαλή Kalamata Papadimitriou
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρεμμύδι, το κολοκυθάκι, το καρότο, την μελιτζάνα και τα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα, προσθέτουμε τη ρίγανη, τον βασιλικό, την κέτσαπ τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνουμε.
Στη συνέχεια πολτοποιούμε τη σάλτσα με το ραβδομπλέντερ.
Απλώνουμε σε ένα ταψί τη ζύμη της πίτσας μαζί με το χαρτί ψησίματος. Βάζουμε από πάνω τη σάλτσα, το καπνιστό ζαμπόν, τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, την τριμμένη μοτσαρέλα, το τριμμένο ρεγκάτο, την πιπεριά, και τις ντομάτες κομμένες σε φέτες.
Ψήνουμε την πίτσα στους 200 βαθμούς, για 15 λεπτά.