ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/04/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Pastry Chef Γιώργο Τσελώνη
Hμέρα προβολής 04/04/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση μπισκότου:
- 250 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 125 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
Για την κρέμα λεμονιού:
- 250 γρ. χυμό λεμονιού
- 270 γρ. ζάχαρη
- Φλούδες λεμονιού
- 250 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- 250 γρ. αβγά
- 1 φύλλο ζελατίνης
Για την κρέμα λευκής σοκολάτας:
- 200 γρ. γάλα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 80 γρ. κρόκο αβγού
- 40 γρ. ζάχαρη
- 480 γρ. λευκή σοκολάτα
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 φύλλο ζελατίνης
Για το γαρνίρισμα:
- Λευκή κρέμα βαλσαμικού Kalamata Papadimitiou με Πορτοκάλι και Λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση μπισκότου:
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη με βούτυρo, τη ρίχνουμε στα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα 28 εκ. και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Για την κρέμα λεμονιού:
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι τον χυμό λεμονιού με τη ζάχαρη, τις φλούδες λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε σουρώνοντας το σιρόπι με το λεμόνι και τη ζάχαρη.
Σουρώνουμε και ανακατεύουμε συνεχώς.
Βγάζουμε την κρέμα από τη φωτιά όταν αρχίσει να κάνει φουσκάλες και σουρώνουμε ξανά.
Προσθέτουμε τη ζελατίνη, τη μαργαρίνη με βούτυρο και χτυπάμε.
Απλώνουμε το μείγμα στο μπισκότο και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
Για την κρέμα λευκής σοκολάτας:
Μουλιάζουμε τη ζελατίνη. Ρίχνουμε ζάχαρη στους κρόκους και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος.
Τα προσθέτουμε στα αβγά σουρώνουμε, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε την κρέμα σουρώνοντας στη λευκή σοκολάτα.
Προσθέτουμε τη ζελατίνη ανακατεύουμε και χτυπάμε.
Όταν κρυώσει η κρέμα προσθέτουμε τη σαντιγί.
Βγάζουμε την τούρτα από το ψυγείο, προσθέτουμε την κρέμα σοκολάτας και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Σερβίρουμε την τούρτα με λεμόνι και λευκή σοκολάτα και γαρνίρουμε με κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι και λεμόνι.