ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 15/02/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από τη Λία Κουμεντάκη
Ημερομηνία προβολής 15/02/13 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό αλεύρι ντίνκελ
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
- 8 γρ. ξηρή μαγιά
- 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.σ. βασιλικό αποξηραμένο
- 1 κ.σ. δυόσμο
- 1 κλων. τσάι βουνού
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε περίπου 1/2 λίτρο νερό μαζί με τον βασιλικό, το δυόσμο και το τσάι του βουνού. Αφήνουμε να κρυώσει όσο να είναι χλιαρό και το σουρώνουμε. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μισή ποσότητα νερού, τη μαγιά και το μισό αλεύρι. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μισό λευκό αλεύρι, μισό ολικής άλεσης. Προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένο με ένα πουλόβερ περίπου για μισή ώρα. Αφού φουσκώσει ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το λάδι μας και αλάτι. Όσο το δουλεύουμε θα δούμε αν χρειάζεται επιπλέον αλεύρι, ή νερό. Πλάθουμε τα καρβέλια και τα αφήνουμε για μισή ώρα περίπου να φουσκώσουν κι άλλο. Διαφορετικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 30 βαθμούς, τον σβήνουμε και τα βάζουμε μέσα να φουσκώσουν. Κατόπιν τα χαράζουμε και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά.