ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/03/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον chef Στέφανο Ρόσσι
Ημερομηνία Προβολής: 27/3/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 150 γρ. αλεύρι
- 60 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 60 γρ. κρυστάλλικη ζάχαρη
- 1 λοβό βανίλιας
- 110 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora
- 5 αβγά
- 80 γρ. φουντούκια
- 100 γρ. φράουλες
- Ζάχαρη άχνη
“>ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε τη σοκολάτα υγείας και τη
γάλακτος σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα λείο ομοιόμορφο μείγμα.
Μόλις λιώσουν προσθέτουμε τη
μαργαρίνη με βούτυρο και ανακατεύουμε για να ενσωματωθεί και να γυαλίσει το
μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα σοκολάτας να κρυώσει.
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αβγά
μαζί με τη λευκή και τη μαύρη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να
αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
Κόβουμε το λοβό βανίλιας κατά
μήκος και παίρνουμε με ένα μαχαίρι τα σποράκια από το εσωτερικό του και τα
προσθέτουμε στα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα
Αδειάζουμε τη σοκολάτα μέσα στο
αβγό και ανακατεύουμε με μίξερ για να ενσωματωθούν τα υλικά.
Χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα
με το μίξερ, προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο.
Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά
κομματάκια και τις προσθέτουμε το μείγμα.
Σπάμε τα φουντούκια σε μεγάλα
κομμάτια και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα
να ενσωματωθούν.
Αλείφουμε ένα πυρέξ με μαργαρίνη με
βούτυρο και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί
υπολογίζοντας να έχει πάχος περίπου 5 εκατοστά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για
18 λεπτά στους 175 βαθμούς.
Σερβίρουμε σε κομμάτια διακοσμόντας με ολόκληρες
φράουλες, λίγο τριμμένο φουντούκι και ζάχαρη άχνη.