ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/04/2017
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ
4 ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ (ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 20 ΕΚ.)
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ:
800 ΓΡ. ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
200 ΓΡ. ARLA AYΘENTIKO ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ
2 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ:
100 ΓΡ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ
2 Κ.Σ. ΡΟΖ ΠΙΠΕΡΙ
1 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
1 Κ.Γ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
2 Κ.Σ. ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΦΡΥΓΑΝΙΑΣ:
150 ΓΡ. ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
100 ΓΡ. ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
¼ Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ
EKTEΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά κοτόπουλου, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα με μέλι, το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τον αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει, για 30 λεπτά.
Για την επάλειψη της τορτίγιας βάζουμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, το πράσινο πιπέρι, το ροζ πιπέρι, το αλάτι, την καστανή ζάχαρη, τον βασιλικό και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Κόβουμε λίγο τις άκρες στα πλαϊνά κάθε τορτίγιας και απλώνουμε 200 γραμμάρια από το μείγμα του κιμά. Βάζουμε μέσα στον κιμά μία φέτα σκληρό τυρί και τυλίγουμε σε ρολό.
Έπειτα ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά, την τριμμένη παρμεζάνα και την πάπρικα.
Περνάμε τις δύο άκρες κάθε τορτίγιας, στο μείγμα της φρυγανιάς και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
Αλείφουμε με ένα πινέλο τις τορτίγιες με το μείγμα με το πράσινινο και το ροζ πιπέρι και πασπαλίζουμε με λίγο από το μείγμα της τριμμένης φρυγανιάς. Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 35 λεπτά. Κόβουμε σε φέτες τις τορτίγιες και σερβίρουμε.