ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 12/11/2013
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Τόνια Μποτονάκη
Ημέρα προβολής 12/11/2013. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό γιαούρτι
- 1 φλ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα
- 1 ματσ. άγρια ρόκα
- 1 ματσ. σταμναγκάθι
- Αλάτι, πιπέρι
- Ξίδι από λευκό κρασί
- 3-4 σκελ. σκόρδο
- Ελαιόλαδο Άλτις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καβουρδίζουμε και χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα με το μαχαίρι. Ψιλοκόβουμε το σταμναγκάθι και τη ρόκα. Πολτοποιούμε τις σκελίδες του σκόρδου. Τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ, ρίχνουμε ελαιόλαδο, ξίδι και αλάτι και τα αφηνουμε να μαριναριστούν για μία ώρα. Έπειτα τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι.
Σερβίρουμε και στολίζουμε με δύο φυλλαράκια ρόκας, ελαιόλαδο και πιπέρι.