ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/02/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον chef Γρηγόρη Χέλμη
Ημερομηνία Προβολής: 24/02/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
1ο dressing: Πορτοκάλι – μέλι
- Χυμό από 2 πορτοκάλια
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. ξιδι balsamico
- 1 κ.σ. μαρμελάδα σύκο
- 1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- Ελαιόλαδο Άλτις
Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός ελαιόλαδου, το οποίο ενώνουμε στη σος ανακατεύοντας ζωηρά στο τέλος.
2ο dressing: Ξίδι balsamico – κρασί porto – μουστάρδα
- ½ φλ. ξίδι balsamico
- ½ φλ. κρασί Porto
- 1 κ.σ. μαρμελάδα σύκο
- 1 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη
- Ελαιόλαδο Άλτις
Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός ελαιόλαδου, το οποίο ενώνουμε στη σος ανακατεύοντας ζωηρά στο τέλος.
3ο dressing: Γιαούρτι – λάιμ – κόλιανδρο
- 1 κεσεδάκι αγελαδινό γιαούρτι πλήρες σε λιπαρά
- 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 1 κ.σ. χυμό lime
- 1 κ.γ. ξερό κολιανδρο σε κόκκους
- 5-6 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- Αλάτι & πιπέρι
Σπάμε τον κόλιανδρο με το πίσω μέρος ενός κουταλιού και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε μια ώρα το ντρέσινγκ πριν το σερβίρουμε, για να μαρινάριστεί το γιαούρτι και να πάρει αρώματα από όλα τα υλικά.
Για την πράσινη σαλάτα:
- 2 μαρούλια
- 2 iceberg
- 2 ματσ. ρόκα
- 500 γρ. σπανάκι
- 1 μικρό λάχανο
- 5 καρότα
- 300 γρ. ντοματίνια
Πλένουμε και κόβουμε τα σαλατικά σε μεγάλα κομμάτια ή όπως μας αρέσει και τα στρώνουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Βάζουμε σε μπολάκια τις 3 σος και τις σερβίρουμε δίπλα στη σαλάτα για να μπορεί ο καθένας να κάνει τον συνδυασμό που θέλει!