ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/12/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
½ ΦΛ. ΦΑΚΕΣ ΒΡΑΣΜΕΝΕΣ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ
6 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
1 Κ.Γ. ΚΥΜΙΝΟ
1/4 Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
2 Κ.Γ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
600 ΓΡ. ΚΟΛΟΚΥΘΑ
2 ΜΙΚΡΑ ΦΙΝΟΚΙΟ
6 ΜΙΚΡΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
15 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
½ ΜΑΤΣ. ΦΥΛΛΑ ΔΥΟΣΜΟΥ
3 Κ.Σ. ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ
1 Κ.Σ. ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΠΟΡΟ
4 Κ.Σ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
ΧΥΜΟ & ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
1 Κ.Σ. ΜΕΛΙ
1 Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ
6 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε κομμάτια την κολοκύθα και τη βάζουμε σε ένα ταψί. Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και προσθέτουμε το φινόκιο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ρίχνουμε την κανέλλα, το κύμινο και την καστανή ζάχαρη. Βάζουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το βούτυρο, την πάπρικα, ανακατεύουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 25-30 λεπτά. Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά.
Για τη σάλτσα:
Βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, την γλυκιά πάπρικα, το μέλι, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ την ψημένη κολοκύθα με το ψημένο φινόκιο και τα ψητά κρεμμύδα. Προσθέτουμε τις βρασμένες φακές, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τα φύλλα δυόσμου, το καβουρδισμένο κουκουνάρι και τον κολοκυθόσπορο. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τη σαλάτα με την πικάντικη κολοκύθα, προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και πασπαλίζουμε με κουκουνάρι και κολοκυθόσπορο.