ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/06/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό την Chef Άντζελα Παπαβασιλείου
Ημέρα προβολής 03/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 2 μερίδες
- 400 γρ. τόνο
- 1 αγγούρι
- 3 κ.σ. άσπρο & μαύρο σουσάμι
- Χυμό & ξύσμα από 1 λάιμ
- 4-5 κ.σ. ηλιέλαιο
- Αλάτι
Για τη βινεγκρέτ μαγιονέζας:
- 5 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s Light
- ½ κ.σ. πάστα wasabi
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατίζουμε τον τόνο, τον περνάμε από το άσπρο και μαύρο σουσάμι και τον βάζουμε στο ψυγείο για μερικά λεπτά, μέχρι να σφίξει.
Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα με το γουασάμπι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν σος.
Κόβουμε το αγγούρι σε μακριές φέτες και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λάιμ, αλάτι, μαύρο σουσάμι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε ηλιελαιο σε ένα τηγάνι το αφήσουμε να κάψει και ψήνουμε τον τόνο, από όλες τις πλευρές, για 40 δευτερόλεπτα.
Σερβίρουμε τον τόνο κομμένο σε φέτες με σουσάμι.
Προσθέτουμε τη σαλάτα αγγούρι και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ μαγιονέζας.