ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/06/2014
Βαθμός δυσκολίας:
Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό
Ημέρα προβολής 16/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα
Για τις σαρδέλες:
- 16 σαρδέλες
- 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- Αλάτι – πιπέρι
Για τη σαλάτα:
- 300 γρ. πολύχρωμα ντοματίνια
- 2 μέτρια κολοκύθια
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
- 1 ροδάκινο
- 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
- 60 γρ. ελιές ψιλές
- 4-5 φύλλα βασιλικού
- ½ κ.σ. σπόρους κόλιανδρου
Για τη σάλτσα:
- 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 1 κ.σ. γιαούρτι
- ½ κ.σ. μέλι
- 60 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
- Αλάτι-πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- Φύλλα βασιλικού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις σαρδέλες:
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες και βγάζουμε το κεφάλι, τα εντόσθια και το κόκαλο.
Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε τις σαρδέλες σε ένα ζεστό σχαροτήγανο, για 5-6 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
Για τη σαλάτα:
Κόβουμε σε λεπτές φέτες το ροδάκινο, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τις σωτάρουμε στο τηγάνι.
Κόβουμε και βάζουμε σε ένα μπολ τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, το κολοκύθι, την κόκκινη καυτερή πιπεριά, τον κόλιανδρο και τις ελιές.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Για τη σάλτσα:
Βάζουμε σε ένα βαζάκι με καπάκι το χυμό λεμονιού, το μέλι, το πιπέρι, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο.
Κλείνουμε και κουνάμε δυνατά για να ανακατευτούν τα υλικά.
Για το σερβίρισμα:
Βάζουμε σε μια πιατέλα τη σαλάτα, με τα ροδάκινα και από πάνω τις σαρδέλες. Περιχύνουμε με τη λεμονάτη σάλτσα μελιού και πασπαλίζουμε με φύλλα βασιλικού.