ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/10/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 1 ΜΕΡΙΔΑ
2 ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΤΟΝΟ ΣΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ TRATA (320 ΓΡ.)
2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
1 ΑΒΓΟ
20 ΓΡ. ΣΕΛΕΡΙ
200 ΓΡ. ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
1 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 ΦΕΤΕΣ ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΜΠΕΡΓΚΕΡ Ή ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ
50 ΓΡ. ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
2 ΦΥΛΛΑ ICEBERG
1 ΝΤΟΜΑΤΑ
1 ΜΙΚΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΜΙΚΡΟ ΑΓΓΟΥΡΙ
1 Κ.Σ. ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στραγγίζουμε τον τόνο, τον βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αβγό, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σέλερι, το πιπέρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά και τον μαϊντανό.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια τόνου και τα ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 1 λεπτό, από κάθε πλευρά.
Φρυγανίζουμε ελαφρώς τα ψωμάκια και τα αλείφουμε με τη μαγιονέζα. Βάζουμε πάνω σε μία φέτα φρυγανισμένου ψωμιού το μπιφτέκι τόνου, προσθέτουμε τη ντομάτα σε φέτες, το κρεμμύδι, το iceberg, το αγγουράκι, το σχοινόπρασο και καλύπτουμε το burger με τη δεύτερη φέτα φρυγανισμένου ψωμιού.