ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/11/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Chef Χρύσα Πρωτόπαπα

Ημερομηνία Προβολής: 18/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ


  • 2 φιλέτα σολομού
  • 1 φλ. ζωμό ψαριού ή ζωμό λαχανικών Knorr
  • 1 σφην. λικέρ μαστίχα
  • 1 φλ. γάλα καρύδας
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 λάιμ
  • Αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη


  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Ψήνουμε τον σολομό στο γκρίλ ή στον φούρνο ή στο τηγάνι για να θωρακιστεί από τις δύο πλευρές. Παράλληλα σε ένα δεύτερο τηγάνι ρίχνουμε τον ζωμό ψαριού ή τον ζωμό λαχανικών και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγη ζάχαρη, την μαστίχα, τις φλοίδες από το λάιμ, το γάλα καρύδας, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε τη σάλτσα στο τηγάνι μέχρι να δέσει. Σερβίρουμε τον σολομό περιχύνοντας τον με τη σάλτσα μας και γαρνίροντας με φλοίδες από λάιμ για περισσότερο άρωμα