ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 01/06/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
4 ΟΥΡΕΣ ΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑΣ (180-200 ΓΡ. Η ΚΑΘΕΜΙΑ)
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
20 ΓΡ. ΦΡΕΣΚΟ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
100 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
400 ML ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ Ή ΨΑΡΙΟΥ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
50 ΓΡ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
4-5 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις πολύχρωμες πιπεριές και το τζίντζερ και τα σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε τις ουρές πεσκανδρίτσας, τις βάζουμε στην κατσαρόλα και τις σωτάρουμε μόνο από τη μία πλευρά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμισθεί κατά το 1/3 της ποσότητάς του. Έπειτα ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, τόσο ώστε να μην καλύψει τα κομμάτια της πεσκανδρίτσας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά, για 15-20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, την πικάντικη μουστάρδα, το βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Στο τέλος ρίχνουμε τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα τις πεσκανδρίτσες και σερβίρουμε.