ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/01/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Από την μαγείρισσα Μαίρη Μαντά
Ημερομηνία Προβολής: 25/1/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
- 20 μύδια με κέλυφος
- Χυμό από 2 λάιμ
- 1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη Hellmann’s
- ½ ματσ. φρέσκο κόλιανδρο
- Ελαιόλαδο Άλτις
- 1-2 κ.σ. μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά τα κελύφη των μυδιών (ευκολότερα με ένα βουρτσάκι ή σύρμα) και ‘ξηλώνουμε’ την τρίχα τους που κρέμεται στην κάτω πλευρά.
Στίβουμε τα λάιμ και βάζουμε το χυμό σε ένα μπολάκι. Προσθέτουμε στο μπολ τη μουστάρδα και το κρασί και ανακατεύουμε. Σε κατσαρόλα που έχουμε ζεστάνει ρίχνουμε τα μύδια και μόλις πάρουν θερμοκρασία αδειάζουμε μέσα το μείγμα μουστάρδας-κρασιού. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά μέχρι να ανοίξουν όλα. Όποια μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε γιατί μπορεί να είναι χαλασμένα.
Μόλις ανοίξουν τα μύδια προσθέτουμε το μπούκοβο, ανάλογα πόσο καυτερά τα θέλουμε και ρίχνουμε 2-3 κουταλιές κόλιανδρο ψιλοκομμένο. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο τα μύδια, μαζί με λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας. Ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο για άρωμα και τα τρώμε ζεστά!