ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΠΑNΤΖΑΡΙΑ & ΑΓΙΟΛΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/03/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιάννη Παρίκο

Ημέρα προβολής 25/03/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα

  • 2 φιλέτα μπακαλιάρου
  • 3 παντζάρια
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Κόλιανδρο
  • 10 γρ. τζίντζερ
  • ½ κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • ½ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό


Για την αγιολί:

  • 1 πατάτα
  • 1 κρόκο αβγού
  • ½ κ.γ σαφράν
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 200 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και κόβουμε τον μπακαλιάρο σε φιλέτα.
Βράζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε φέτες.
Σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό βράζουμε το σαφράν.

Για την αγιολί:
Ψήνουμε την πατάτα στο φούρνο και την καθαρίζουμε.
Bάζουμε στην πατάτα το σαφράν, τον κρόκο αβγού, το σκόρδο και τα πολτοποιούμε.
Ρίχνουμε ελαιόλαδο , αλάτι και πιπέρι.

Σωτάρουμε τα παντζάρια σε ελαιόλαδο και σβήνουμε με χυμό πορτοκάλι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τριμμένο τζίντζερ και μαργαρίνη με βούτυρο. Όταν καραμελώσουν προσθέτουμε τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο.
Αλατοπιπερώνουμε  τον μπακαλιάρο και τον ψήνουμε από όλες τις πλευρές, σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, για 4 λεπτά.
Σερβίρουμε την αγιολί.
Προσθέτουμε το παντζάρι, τον μπακαλιάρο και γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο.