ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/10/2015
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
500 ΓΡ. ΠΕΡΚΑ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΦΡΕΣΚΟ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
200 ΓΡ. ΕΛΙΕΣ ΡΟΔΕΛΑ
4 ΝΤΟΜΑΤΕΣ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
½ ΜΑΤΣ. ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΦΡΕΣΚΟ
10 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
1 ΣΦΗΝ. ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
ΘΥΜΑΡΙ ΦΡΕΣΚΟ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ:
100 ΓΡ. MΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
50 ΜL ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 KΛΩΝ. ΘΥΜΑΡΙ ΦΡΕΣΚΟ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα φιλέτα ψαριού και τα θωρακίζουμε και από τις δύο πλευρές, για 3 λεπτά.
Βάζουμε τις φρέσκιες ντομάτες και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Έπειτα ρίχνουμε τις ελιές, αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα βασιλικού, το φρέσκο θυμάρι και αφήνουμε το φαγητό, για λίγα λεπτά, να μαγειρευτεί. Στη συνέχεια τυλίγουμε τα φιλέτα ψαριού με τα λαχανικά σε μια λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 15 λεπτά.
Για τη σος μουστάρδας ανακατεύουμε τη μουστάρδα με μέλι με το ελαιόλαδο και το θυμάρι.
Σερβίρουμε την πέρκα με φρέσκο θυμάρι, φύλλα βασιλικού και περιχύνουμε με τη σος μουστάρδας.