ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/03/2011
Βαθμός δυσκολίας:
Από την Ελένη Ψυχούλη
Ημερομηνία Προβολής: 30/3/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
ΥΛΙΚΑ
• 8 πιπεριές (κόκκινες, πράσινες, κίτρινες)
• 1 μελιζάνα ψιλοκομμένη σε κυβάκια
• 2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα σε κυβάκια
• 3 σκελ. σκόρδο
• 2 ξερά κρεμμύδια
• 1 ματσ. μαϊντανό
• 1 ματσ. δυόσμο
• 1 φλ. πληγούρι
• 1 κ.σ. σταφίδες μαύρες
• 3 κ.σ. κουκουνάρι
• 1 ώριμη ντομάτα
• 150 γρ. Σπιτική ντομάτα στον τρίφτη Pummaro
• 2 κ.γ. ζάχαρη
• Ελαιόλαδο Άλτις
• Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε τα κουκουνάρια πρώτα και μετά το κρεμμύδι. Το μυστικό στα γεμιστά είναι το μπόλικο κρεμμύδι που γλυκαίνει το φαγητό. Ρίχνουμε στο τηγάνι την μελιτζάνα και το κολοκύθι και περιμένουμε να μαραθούν. Στο τέλος ρίχνουμε το σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φετούλες και το πληγούρι. Σβήνουμε με 3-4 κ.σ. ντομάτα στον τρίφτη και τη φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια. Εκτός φωτιάς ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε. Βάζουμε επίσης μπόλικη ποσότητα μυρωδικών, μαιντανό και δυόσμο ψιλοκομμένο.
Κόβουμε τα καπάκια από τις πιπεριές και κουφώνουμε το εσωτερικό τους. Αλατίζουμε ελαφρώς το εσωτερικό τους. Γεμίζουμε με την γέμιση, όχι όμως μέχρι πάνω γιατί το πληγούρι θα φουσκώσει στο ψήσιμο. Στρώνουμε τις πιπεριές στο ταψί και τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον χυμό ντομάτας που έχουμε κρατήσει. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Τις βγάζουμε από τον φούρνο όταν ξεροψηθούν και μαυρίσουν λίγο τα καπάκια τους.