ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΣΑΛΑΤΑ «ΜΠΡΙΑΜ» ΜΕ ΒΙΝΓΚΡΕΤ ΝΤΟΜΑΤΑΣ & ΜΑΡΙΝΑΤΟ ΣΚΟΥΜΠΡΙ

Από τον Chef Δημήτρη Παμπόρη

ΣΑΛΑΤΑ «ΜΠΡΙΑΜ» ΜΕ ΒΙΝΓΚΡΕΤ ΝΤΟΜΑΤΑΣ & ΜΑΡΙΝΑΤΟ ΣΚΟΥΜΠΡΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/05/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ:
150 ΓΡ. ΠΑΤΑΤΕΣ BABY ΒΡΑΣΜΕΝΕΣ
2 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ
2 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ
½ ΜΑΤΣ. ΜΥΡΩΝΙΑ
½ ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΝΤΟΜΑΤΑΣ:
1 ΩΡΙΜΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
30 ΓΡ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
300 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
100 ML ΜΗΛΟΞΥΔΟ
¼ Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ
1 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΑΛΑΤΙ–ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΥΜΠΡΙ:
500 ΓΡ. ΦΡΕΣΚΟ ΣΚΟΥΜΠΡΙ
30 ΓΡ. ΑΛΑΤΙ
15 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την βινεγκρέτ ντομάτας:
Βάζουμε στο μούλτι τον πελτέ ντομάτας, την φρέσκια ντομάτα, το μηλόξυδο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε την μουστάρδα με μέλι και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Για το σκουμπρί:
Φιλετάρουμε το σκουμπρί, το αλατίζουμε, ρίχνουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε το ψάρι να μαριναριστεί για λίγα λεπτά. Ξεπλένουμε το σκουμπρί με νερό και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
Στη συνέχεια το τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο από την πλευρά της πέτσας και ρίχνουμε λίγη βινεγκρέτ.

Για τη σαλάτα:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ανακατεύουμε, τις βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί και τις ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 10 λεπτά.
Κόβουμε και βάζουμε σε ένα μπολ τις βρασμένες πατάτες, το βρασμένο κολοκυθάκι χωρίς τα σπόρια, την κόκκινη πιπεριά, την πράσινη πιπεριά, το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις ψητές μελιτζάνες, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τα μυρώνια και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Περιχύνουμε με λίγη βινεγκρέτ ντομάτας και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τη σαλάτα μπριάμ με το μαρινάτο σκουμπρί, γαρνίρουμε με μυρώνια και ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο.