ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/03/2016
Βαθμός δυσκολίας:
ΥΛΙΚΑ
500 ΓΡ. ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ
300 ΓΡ. ΜΟΣΧΑΡΙ ΦΙΛΕΤΟ
100 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1 ΦΛ. ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
1 ΦΛ. ΖΩΜΟ ΚΡΕΑΤΟΣ
2 Κ.Σ. ΝΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ
2 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΚΛΑΣΙΚΗ KALAMATA PAPADIMITRIOU
2 ΚΛΩΝ. ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις παπαρδέλες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, για 7-8 λεπτά.
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον ζωμό κρέατος.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την κλασική κρέμα βαλσαμικού και το δενδρολίβανο.
Δένουμε με το βούτυρο, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με πιπέρι.
Στο τέλος προσθέτουμε τις παπαρδέλες, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τα φιλετάκια, προσθέτουμε δενδρολίβανο και γαρνίρουμε με την κλασική κρέμα βαλσαμικού