ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/05/2012
Βαθμός δυσκολίας:
Aπό την Ελένη Ψυχούλη
Ημερομηνία Προβολής: 3/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video
YΛΙΚΑ
- 250 γρ. πέννες
- 5 κολοκυθάκια
- 3 σκελ. σκόρδο
- Ελαιόλαδο Άλτις
- 1 κλων. βασιλικού
- 200 γρ. παρμεζάνα
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα κολοκύθια και τα κόβουμε σε λεπτές φετούλες.
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια με λίγο αλάτι για να τσιγαριστούν.
Μόλις τα κολοκυθάκια πάρουν χρώμα ψιλοκόβουμε τρεις σκελίδες σκόρδο και τις προσθέτουμε στο τηγάνι.
Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Με τρυπητή κουτάλα πιάνουμε τις πέννες και τις ρίχνουμε κατευθεία στο τηγάνι με τα κολοκυθάκια.
Πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και λίγα φυλλαράκια βασιλικού.
Ανακατεύουμε ίσα ίσα να μαραθεί ο βασιλικός και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο πασπαλίζοντας με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.